GaiaPark

21juli2010
Bron: deweekkrant.nl
GaiaPark Kerkrade Zoo bestaat inmiddels al vijf jaar. Bijzonder is dat in deze vijf jaar GaiaPark drie keer verkozen werd tot de mooiste grote dierentuin in de Benelux. Ook het bezoekersaantal van 420.000 in het afgelopen jaar is indrukwekkend.
GaiaPark heeft één centraal thema en dat is de zogenaamde Gaia-gedachte. Deze gedachte is gebaseerd op de samenhang van alle op aarde aanwezige elementen. Hiermee worden niet alleen de levende organismen bedoeld, maar ook de levenloze natuur (water, lucht en aarde). GaiaPark wil het maatschappelijke bewustzijn over deze samenhang bevorderen en hiermee bijdragen tot het behoud van het prachtige maar ook kwetsbare systeem.

In de weekenden van de zomermaanden vinden er bijzondere evenementen plaats in GaiaPark. Deze evenementen hebben als thema “Vogelvlucht”. De bezoeker wordt tijdens deze evenementen onder andere in vogelvlucht meegenomen in de geschiedenis van het park, krijgen de mogelijkheid meer te weten te komen over vliegende dieren en het bezoeken van een Limburgse Boerenmarkt. Kijk voor meer informatie op de site www.gaiapark.nl.