Workshop verdoven van wilde en verwilderde dieren

30september2005
Jan Bos
Doel van deze workshop is om in een volle dag dierenartsen "klaar te stomen" voor het gebruik van blaaspijp en/of verdovingsgeweer, inclusief theorie en praktische aspecten, farmacologie van de belangrijkste narcosemiddelen, veiligheid, training en uitvoeren van enkele verdovingen in groepsverband.
Ook zal er een lijst met doseringen voor veel voorkomende diersoorten worden uitgereikt en besproken.

Tele-immobilisatie, verdoven op afstand, is een bijzondere vaardigheid, die maar weinig dierenartsen dagelijks nodig hebben. Voor hen die werken in dierentuinen, betrokken zijn bij natuurbeschermingsprojecten is het hun dagelijks werk. Ook voor practici en handhavers van de openbare orde is het "erg handig" om met de blaaspijp (soms op CO2) of verdovingspistool om te kunnen gaan. De dierenartsen Jan Bos (Ouwehands Dierenpark), Mark Hoyer (dierentuin Artis) en Peter Klaver (dierenarts/consultant voor exoten en wildlife) geven deze workshop in samenwerking met Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Datum: vrijdag 7 oktober 2005 van 9.00 -17.00 uur met afsluitend evaluatie en drankje
Locatie: Ouwehands Dierenpark, Rhenen.
Groepsgrootte: max. 25 personen.
Prijs inclusief lunch, documentatie: € 450,- vóór 1 september € 425,-, studenten krijgen
€ 50,- korting.
Doelgroep workshop: Dierenartsen, studenten die (willen) werken met blaaspijp (op CO2) of verdovingsgeweer in de reguliere praktijk, dierentuinen of wildbeheer.

Informatie via Jan Bos
zoomed@zonnet.nl

Opgave voor de workshop door naam, functie en adres/telefoonnummer te mailen naar zoomed@zonnet.nl én door betaling van het cursusbedrag op banknummer 39.43.03.148 of gironummer 3852760 t.n.v. ZooMed te Rhenen. Zodra het cursusgeld is overgemaakt wordt een uitgebreide handleiding naar u toegestuurd ter voorbereiding van de cursus.
Er zijn VKO punten aangevraagd.