Dikke Dierendag

29september2010
Bron: uu.nl
Op 4 oktober kunnen dikke dieren een gratis gezondheidscheck krijgen bij de Obesitaspoli van de Universiteitskliniek in Utrecht. De baasjes zijn uiteraard ook van harte welkom. Dieren worden gewogen en op basis daarvan wordt een advies gegeven.
Overgewicht ofwel obesitas is een steeds groter probleem aan het worden. Niet alleen bij mensen maar ook bij huisdieren. Ongeveer 40% van de Nederlandse huisdieren heeft er last van. Dieren kunnen problemen krijgen met hun gewrichten en met hun stofwisseling. Ook is er een grotere kans op suikerziekte. Gezonde voeding en een bijbehorend gezond gewicht zijn voor mens én dier heel belangrijk. Dieren maken steeds meer deel uit van het gezin in snacken ook vaak mee. Obesitas bij dieren is echt een welvaartsziekte, zo stelt een specialist klinische voeding van de Universiteitskliniek.
Wanneer het bereiken en behouden van een gezond gewicht niet vanzelf lukt kan een bezoek aan de dierenarts nodig zijn. Die kan een behandelplan opstellen en extra begeleiding bieden bij het afvallen. Ook kunnen andere oorzaken voor het overgewicht onderzocht worden.
In de Obesitaspoli op Dierendag worden de eigenaren van de huisdieren bewust gemaakt van de risico’s van overgewicht voor het dier. Dieren worden gewogen en er wordt een conditiescore gemaakt. Het streefgewicht wordt bepaald en het ideale energieverbruik van het dier wordt berekend. Voor de eigenaren volgt een voedingsadvies en voor de dieren een leuke attentie. Iedereen is tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom op de poli maar om zeker te zijn van een plaats kunnen eigenaren zich aanmelden via telfoonnummer 030-253 9411

Voor meer informatie: www.uu.nl/ukg.