Verslag Vogelsymposium

27oktober2010
Eerder werd in deze nieuwsbrief het Vogelsymposium aangekondigd. Voor het eerst hadden Aviornis en De Harpij de handen ineengeslagen om een dergelijk symposium te organiseren. En het was een groot succes.
Ruim 170 deelnemers konden verwelkomd worden in GaiaPark Kerkrade Zoo. Het programma was zeer gevarieerd. De samenwerking tussen dierentuinen en particuliere kwekers was een belangrijk item, hier schort het nogal eens aan. In een van de presentaties werd getoond dat het wel kan. De Ibisring is een van de werkgroepen van Aviornis International en daar wordt wel overlegd tussen dierentuinen en particuliere kwekers. Helaas zijn er nog geen Nederlandse dierentuinen lid van de Ibisring. Een uitgebreid verslag van alle presentaties is te vinden op de site van Aviornis. Zie hiervoor ook de link onderaan dit stuk.

De locatie was prima, de vlaai met koffie, lunch en buffet waren prima verzorgd. Vanwege het grote aantal deelnemers was er geen begeleide excursie door de dierentuin maar mocht iedereen zelf aan de wandel. Wel was er eerst nog een virtuele rondleiding door het Vogelhuis gegeven middels een film.

De enquete na afloop liet een positief beeld zien. Van de 94 ingevulde formulieren waren alle inzenders dik tevreden en wilden graag een vervolg op dit symposium. De organisatie heeft ook al beloofd dat dit vervolg er zeker gaat komen.
Klik hier voor het complete verslag van het symposium