GaiaPark uitbreiding

22december2010
Bron: gaiapark.nl
Grootse plannen in GaiaPark Kerkrade Zoo. De dierentuin die dit jaar haar vijfde verjaardag vierde wil in 2011 vier nieuwe onderdelen openen. Een leeuwenverblijf, een nieuwe arena voor roofvogeldemonstraties, een kinderboerderij en een ...
verblijf voor bushdogs staan op het programma.
De roofvogeldemonstraties in het park zijn een grote publiekstrekker. In een nieuwe arena met een grote tribune met honderden zitplaatsen kunnen nog meer mensen van de shows genieten. Er komt nu ruimte om valken ’een loer te draaien’ en ook kan de Amerikaanse zeearend in de volle vlucht een prooi grijpen.
De leeuwen betrekken een verblijf in de buurt van de Afrikaanse savanne. Naast een mannetje komen er twee vrouwtjes. Deze zijn dit voorjaar geboren in Kopenhagen Zoo. Het nieuwe verblijf wordt 2000 m2 groot en bestaat uit bos en savanne. Vanuit het leeuwenverblijf kan de bezoeker de dieren op de Afrikaanse savanne zien (giraffen, kudu’s, struisvogels en springbokken).
Andere echt nieuwe bewoners van GaiaPark worden de bushdogs. Deze hondensoort is in nog geen enkele andere Nederlandse dierentuin te zien. Bushdogs komen uit het Amazonegebied en zijn actieve en sociale dieren die in grote groepen leven. Ze jagen veel in het water en als aanpassing hierop hebben ze zwemvliezen (als enige hondensoort). Bushdogs hebben een bruin-rode vacht. Ze zijn ongeveer 25 cm hoog en hebben een kop-romplengte van zo’n 55-75 cm en een staart van 13 cm.

Voor de jonge bezoekers wordt er een kinderboerderij geopend, met konijnen en geiten. Hier kunnen de dieren wel aangeraakt en geknuffeld worden, wat met de andere dieren in het dierenpark uiteraard niet kan.