Beleef de Winter

05januari2011
Bron: vogelsbescherming.nl
De Vogelbescherming heeft, ergens in Nederland, een tuin omgetoverd tot waar vogelparadijs. Via vier camera's kan deze tuin permanent in de gaten gehouden worden. En via internet mag iedereen meekijken.
De site Beleef de Lente werd eerder al besproken in deze nieuwsbrief. Nu kunnen via Beleef de Winter ook de vogels in de winterse achtertuin gevolgd worden. Door het koude winterweer zoeken vogels juist nu de tuinen op. Hier vinden ze het voedsel wat ze zo hard nodig hebben. De vogels hebben honger en dan ontstaan er opstootjes rond de voedertafel. Door de kou zijn er ook wel vogels in de achtertuin te zien die zich daar bij betere weers- en voedselomstandigheden niet zo snel zouden wagen. In de buurt van de achtertuin die via de camera’s bekeken wordt zijn al een sperwer en een bosuil gesignaleerd.

Op de site staat ook een weblog. Hier kunnen ook vragen van kijkers beantwoord worden en kan hulp geboden worden met het herkennen van vogels. De leukste stukjes die met de camera’s opgenomen zijn worden bewaard en kunnen bekeken worden. De camera’s zijn infraroodcamera’s zodat er ook ’s nachts beelden te zien zijn. Beleef de Winter is live tot 28 februari 2011.
Beleef de Winter!