Lezingendag koudbloedigen

02februari2011
Bron: Louwerens-Jan Nederlof en Ben van Dyck
Voorjaar 2010 werd een zeer geslaagde lezingendag gehouden over de koudbloedige fauna van Madagaskar. Het vervolg, op donderdag 17 maart 2011, is hopelijk het begin van een lange traditie. Ook nu weer is de Zoo van Antwerpen de gastheer.
Het thema is ditmaal Amazonia, het immens grote tropische gebied in Zuid-Amerika. In de tropische regenwouden en rivieren komen zoveel interessante dieren voor die veel dierentuincollecties voorkomen dat er met gemak tientallen lezingendagen mee gevuld kunnen worden!
De doelstelling van deze dag is helder; het uitwisselen van kennis en ervaring over de koudbloedige diersoorten aan een breed publiek van dierenverzorgers. Hoewel het programma nog niet definitief is vastgesteld kunnen de deelnemers rekenen op lezingen over de ecologie en biodiversiteit van dit gebied, de vele tropische vissen, de verzorging en fok van kaaimannen en andere typisch Zuid-Amerikaanse reptielen en amfibieen. De liefhebbers van insecten komen ook ruimschoots aan bod en zijn er korte lezingen over het houden van parasolmieren, herculeskevers en passiebloemvlinders. Er is uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen aan de sprekers van die dag.

Geïnteresseerden, kunnen zich opgeven voor 19 februari 2011 bij Louwerens-Jan Nederlof via nelelj@versatel.nl. U ontvangt dan het definitieve programma en een routebeschrijving. Leden van De Harpij krijgen voorrang bij inschrijving. Een verzorgde lunch, koffiepauzes en afsluitend drankje zijn bij de toegang inbegrepen. De kosten bedragen circa 35,00 euro die u bij aankomst contant betaald. Meer details volgen in de komende Harpij-bladen.