Tsunami en de dierentuin

30maart2011
Bron: waza.org
De aarbeving en daaropvolgende tsunami in Japan (11 maart 2011) hebben enorme schade aangericht en hebben ook voor veel slachtoffers gezorgd. Ook voor de dierentuinen en aquaria in het noordelijk deel van Japan is de schade enorm.
De WAZA (World Association of Zoos and Aquaria) organiseert de noodhulp aan de dierentuinen en aquaria in Japan. Ze werkt hierbij samen met de lokale organisatie in Japan (JAZA) en met de leden in Japan.
Bij de dierentuinen en aquaria is gebrek aan brandstof (voor verwarming van verblijven) en gebrek aan voedsel en drinkwater (voor zowel mens als dier) en/of er is geen stroomvoorziening. Ook zijn sommige dierentuinen en aquaria compleet overstroomd en is er schade aan verblijven. Waar mogelijk wordt geprobeerd om de dieren te transporteren naar andere insituten.
Lokaal wordt ook al geld ingezameld om de getroffen dierentuinen te helpen en ook de WAZA zamelt geld in. Door op de website van de WAZA te klikken op de ‘Donate for Japan’ knop kan geholpen worden om de Japanse dierentuinen en aquaria te redden. Op de site van WAZA is ook meer informatie te vinden over de verschillende getroffen dieren tuinen en aquaria.
Naar de WAZA site