Dier of ding?

17augustus2011
Bron: dierenwelzijnsweb.nl, dierofding.nl, scienceout.nl
Al duizenden jaren veranderd de mens de eigenschappen van dieren door middel van fokkerij en selectie. Als gevolg hiervan zijn dieren steeds meer aangepast aan het leven dichtbij en in dienst van de mens.
Tot 29 april 2012 is in de tentoonstelling ‘Dier of Ding’ in het Natuurmuseum Brabant in Tilburg te zien hoe de vaak moeizame relatie tussen mens en dier verlopen is. Welke dieren zijn gedomesticeerd en waarom? In de tentoonstelling is te zien dat we zelf ook veranderd zijn door huisdieren en wordt er kritisch gekeken naar de “functies” die sommige dieren zijn gaan vervullen. In hoeverre zien en gebruiken we het dier als ding?

Doe de test!
Waar staat uzelf op het gebied van ‘dierendilemma’s? Naast het bezoeken van de tentoonstelling kunt u uzelf hierin testen door het Dieren-dilemmaspel te spelen op dierofding.nl. Aan de hand van verschillende dilemma’s kunt u kijken waar u staat ten opzichte van andere spelers. U zult merken dat zaken toch vaak genuanceerder liggen dan je in eerste instantie zou denken…

De tentoonstelling is het resultaat van een samenwerkingsproject van Kasteel Groeneveld, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en het Natuurmuseum Brabant. De tentoonstelling is geopend van 10:00 – 17:00 uur. Zie voor meer informatie www.dierofding.nl.