Erfelijke afwijkingen op website

14september2011
Bron: dierenwelzijnsweb.nl
Vooral in het Verenigd Koninkrijk is de aandacht voor het effect van genetische afwijkingen op het dierenwelzijn sterk toegenomen. De UFAW heeft nu een website opgezet om het publiek te informeren over de genetische afwijkingen bij huisdierrassen.
Sinds een BBC uitzending ‘Pedigree Dogs Exposed’ is er steeds meer belangstelling voor de gevolgen van genetische afwijkingen. Zeker nadat er nog aanvullende rapporten verschenen van professor Bateson (2010) en van de Companion Animal Welfare Council.
De UFAW (Universities Federation for Animal Welfare) heeft nu een website opgezet om het brede publiek hierover te informeren. Ze richten zich met name op (aanstaande) huisdierbezitters. Op de site wordt uitgebreid ingegaan op de effecten van genetische afwijkingen op diergezondheid en op het dierenwelzijn.
De website is nog volop in ontwikkeling. Toch is er al wel uitgebreide informatie te vinden over meer dan 40 hondenrassen, zeven kattenrassen, drie konijnenrassen en één goudvisvariëteit. Andere zoogdierrassen, reptielen en amfibiën.
Naar de website van de UFAW