Dierenbeschermingscentrum

16november2011
Bron tekst en foto: dierenbescherming.nl
Half oktober werd in Amerfoort de eerste steen gelegd van het eerste Dierenbeschermingscentrum van Nederland. Deze opvanglocatie voor dieren in nood voldoet aan de modernste eisen van dierenopvang.
Bij het ontwerpen van dit centrum is rekening gehouden met de strenge eisen die de Dierenbescherming stelt aan nieuw te bouwen opvangcentra. Er zijn eisen op het gebied van ruimte per dier, scheiden van dieren, locatie ten opzichte van elkaar, beweging en kans op ziektes. Daarnaast zijn er eisen die met het milieu en de omgeving te maken hebben, zoals geluidsoverlast en verwarming door biomassa.

In Nederland zijn een flink aantal dierenasielen verouderd en toe aan vervanging. De Dierenbescherming wil de komende jaren op diverse plekken in het land vergelijkbare centra bouwen. Er zijn al plannen voor centra in Limburg en Brabant.
Het Dierenbeschermingscentrum in Amersfoort moet eind 2012 klaar zijn. Het biedt dan plaats aan 80 honden, 120 katten en 56 knaagdieren. Het centrum wordt gefinancierd door de Dierenbescherming, de gemeente, de Nationale Postcode Loterij en een anonieme giftgever.

Op de foto een artist impression van het centrum.