Drukte in de Dierentuin

07maart2012
Bron: nvddierentuinen.nl
Werd in het vorige seizoen slechts één dierentuin gevolgd tijdens deze televisieserie, in dit seizoen komen vijf dierentuinen aan bod. Elke werkdag zijn de belevenissen van dieren en dierverzorgers te volgen.
Het leven van de dieren en de werkzaamheden van de dierverzorgers worden door camera’s gevolgd. Dit seizoen gebeurt dat in Burgers’Zoo, GaiaZOO, Apenheul, Diergaarde Blijdorp en Dierenpark Amersfoort. Het programma moet hiermee afwisselender worden en dus interssanter voor de kijker. Deze kijker maakt kennis met de familie van Bokito en ziet hoe babyneushoorn Sunanda haar eerste modderbad krijgt. Jonge zeeleeuwen leren vis eten van de verzorgers en een murene wordt geopereerd aan een tumor. Er zijn onverwachtse geboortes eieren die opgespoord worden. Ook verhuizen er dieren in het kader van Europese fokprogramma’s. Vanaf 19 maart wordt Drukte in de Dierentuin elke werkdag om 20:00 uur uitgezonden door SBS6.

De Apenheul is pas later in het seizoen te zien. Vanaf 9 april spelen de doodshoofdaapjes de hoofdrol in een ‘Apensoap’. Diverse dieren uit deze groep (de grootste ter wereld in een dierentuin) worden gevolgd.