Dutch Bird Fair

04april2012
Bron: dutchbirdfair.nl
Deze zomer vindt in de Oostvaarders-plassen in Lelystad een groot natuurevenement plaats. Op de Dutch Bird Fair is alles te vinden op het gebied van natuur en natuurbeleving in de breedste zin van het woord.
De Dutch Bird Fair is vooral bedoeld voor vogelaars. Maar ook voor alle liefhebbers van de natuur. En voor de vele amateur- en professionele fotografen in ons land. Want volgens de filosofie van de organisatoren gaan natuur en fotografie hand in hand. Op de Dutch Bird Fair staan aanbieders van natuurgerelateerde producten, natuurreizen en boeken en vooral fotoapparatuur, telescopen en verrekijkers. Verder zijn er workshops die gevolgd kunnen worden en zijn er lezingen en presentaties die bijgewoond kunnen worden. En ook op excursie de natuur in behoort tot de mogelijkheden.

De organisatoren houden ook rekening met kinderen. Er zijn veel speciale activiteiten om kinderen kennis te laten maken met de natuur. En voor kinderen tot 12 jaar is de toegang helemaal gratis.

Eerder (van 2004 tot en met 2008) werd al een Vogelfestival georganiseerd bij Lelystad, door de Vogelbescherming. De huidige organisator, CameraNU.nl, hoopt met deze bredere opzet meer mensen te trekken. Ook hopen ze van de Dutch Bird Fair weer een jaarlijks terugkerend evenement te kunnen maken.

De Dutch Bird Fair wordt georganiseerd door CameraNU.nl in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer, Vogelbescherming Nederland, City Marketing Lelystad, organisatiebureau Fogol, SOVON Vogelonderzoek Nederland, Swarovski Optiek en Zeiss.