Apenboompad

27juni2012
Bron: apenheul.nl, foto Petra Karstedt
In de Apenheul kunnen bezoekers de apen van zeer dichtbij bekijken. Het Apenboompad is een route tussen de boomtoppen en ook tussen de apen. De bezoeker bevindt zich op aaphoogte en kan de apen in hun natuurlijke omgeving van dichtbij bekijken.
Afgelopen winter is er weer har gewerkt aan het Apenboompad, om dit nog interessanter te maken voor de bezoekers. Ook is er een nieuwe apensoort waar de bezoekers kennis mee kunnen maken vanaf het Apenboompad. Dit zijn de rode brulapen. Na een wenperiode lopen deze dieren nu ook los in het dierenpark. De rode brulapen zijn een boeiende verschijning. Ze hebben een oranjerode vacht en een donkere baard. Hun naam danken ze aan hun luide, verdragende brul. Tot wel drie kilometer ver is deze te horen. Ook zijn de brulapen vrij groot, het hun hoogte van bijna een halve meter zijn dit één van de grootste loslopende apensoorten in de Apenheul. Vanaf het Apenboompad zijn niet alleen de rode brulapen te zien, maar ook witgezichtsaki’s, keizertamarins en springtamarins.

De rode brulapen zijn bladeters. Naast bladeren worden ook vruchten, noten, zaden, bloemen en kleine dieren gegeten. Oorspronkelijk komen rode brulapen uit Venezuela en omstreken.
Licentie foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0