Warm zomerweer

22augustus2012
Bron: vroegevogels.vara.nl
De afgelopen dagen was het zeer warm in Nederland en ook eind juli was er een warme periode. De dierenparken in Nederland halen alles uit de kast om de dieren verkoeling en afleiding te bieden. Voor diverse diersoorten worden ijsjes gemaakt.
Uiteraard zijn dat geen Raketjes of Magnums. Ook is er niet één soort ijs voor alle dieren. In Safaripark Beekse Bergen worden fruitijsjes gemaakt voor bijvoorbeeld chimpansees, doodshoofdaapjes en ringstaartmaki’s. Vooral de doodshoofdaapjes worden razend enthousiast van de fruitijsjes en proberen ze van elkaar te gappen. Tijgers krijgen weer heel ander ijs: hier worden stukken vlees ingevroren in blokken ijs.
Ook in Dierenpark Emmen wordt ijs gemaakt. Visijsjes worden aan de zeeleeuwen gegeven en de olifanten en nijlpaarden krijgen blokken ijs met fruit er in.

Veel dieren in Blijdorp in Rotterdam kunnen goed tegen de warmte, zeker de dieren die oorspronkelijk uit Afrika komen. Uiteraard zijn er voldoende schaduwplekken voor dieren die wat minder goed tegen de warmte kunnen, zoals bijvoorbeeld de bosrendieren uit Rusland en Finland. Prairiehondjes daarentegen vinden het warme weer fantastisch en zijn nu extra actief en dus goed te zien voor de bezoekers. De olifanten worden vaak nat gespoten, dat vinden ze heerlijk. Ook krijgen deze dieren een bal met gaten erin, waar wat lekkers in zit. Ze moeten dan goed hun best doen om dat lekkers te pakken te krijgen.