Apps voor Apen

26september2012
Bron: vroegevogels.vara.nl
Niet alleen mensen zijn dol op electronische gadgets, maar ook apen weten er wel weg mee. In dierentuinen in Canada en de VS werd ontdekt dat ook orang oetans interesse hebben in apps. In 12 dierentuinen werden tablets gentroduceerd voor de apen.
De tablets werden aan de orang oetans beschikbaar gesteld in het programma Apps voor Apen. Dit programma is opgezet door Orangutan Outreach. Dierverzorgers ontdekten dat de dieren het leuk vinden om het touchscreen aan te raken en zo filmpjes te bekijken van David Attenborough over orang oetans of over andere dieren.
De orang oetans mogen tweemaal per week met de tablet aan de slag. Gedurende 15 minuten tot een half uur mogen ze met verschillende toepassingen aan de gang. De tijd is afhankelijk van de aandacht van de dieren. De meest favoriete applicaties van de orang oetans zijn apps op het gebied van schilderen, muziek maken en geheugentraining. Het zijn applicaties die bedoeld zijn om kinderen te stimuleren op deze gebieden. Met een intelligentieniveau wat vergelijkbaar is met dat van jonge kinderen horen de orang oetans tot de intelligentste primaten.