Beleef de Lente

06maart2013
Bron: beleefdelente.nl
Alweer voor het zevende jaar op rij heeft de Vogelbescherming camera's in of bij verschillende vogelnesten geplaatst. Vanaf 1 maart kan het leven van 8 verschillende vogelsoorten weer van zeer nabij bekeken worden.
De lente is dan nog niet officieel begonnen, maar sommige vogels zijn er alweer klaar voor. De steenuil en de slechtvalk hebben de nesten al geïnspecteerd en de oehoe heeft zelfs al een ei gelegd. Dit jaar is er een nieuwe gast: de gekraagde roodstaart. Dit roodzwarte vogeltje is nog niet te zien. Het verblijft nog in Afrika maar vanaf eind april wordt deze nieuwe vogelsoort verwacht. Verder zijn er camera’s in of bij nesten van de torenvalk, de gierzwaluw, de ooievaar en de koolmees.
Vorig jaar trok Beleef de Lente rond de 1 miljoen unieke bezoekers. In de vier maanden dat de camera’s aan zijn (tot 1 juli) zijn ontroerende maar ook heftige beelden te zien. De camera’s zijn dag en nacht aan en laten de hoogte- en dieptepunten van de vogels tijdens het broedseizoen zien.
Behalve de live beelden van de webcams zijn er ook stukjes film te zien van interessante gebeurtenissen en is er uitleg van een deskundige.