Tweetende honingdas

24juli2013
Bron: themediaonline.co.za
Een das die op Twitter zit? Ja, waarom niet, dachten ze in de Johannesburg Zoo. De dierentuin zocht de aansluiting bij de nieuwe media en laat nu honingdas BG voor zich spreken, of liever gezegd tweeten.
BG heeft al zeer veel volgers op @zootweetslive #tweetingbadger. Volgens de dierentuin is BG de perfecte kandidaat voor de job. Hij is actief zowel gedurende de dag als de nacht en heeft een innemende persoonlijkheid. BG stuurt verschillende berichten de wereld in. Soms gaan zijn tweets over activiteiten in de dierentuin of over de bezoekers die BG langs zijn verblijf ziet lopen. Verder geeft BG graag zijn mening over andere dieren in de dierentuin of over het eten wat hij krijgt. En soms tweet hij gewoon een flauwe mop. Hoe doet BG dit? Vooral het high-tech verblijf van BG is belangrijk. In zijn verblijf zijn een aantal bewegingssensoren aangebracht. Deze staan draadloos in verbinding met een station buiten het verblijf.Die stuurt de informatie naar een server waarop een database van vooraf geschreven tweets staat. Wanneer BG de bewegingssensor in de buurt van zijn voerbak activeert, wordt er een voergerelateerde tweet verstuurd.
Het vinden en maken van de juiste materialen en technologie was nog een uitdaging. BG is een vriendelijk dier, maar dassen zijn sterk en erg vindingrijk en kunnen nogal goed slopen. De sensoren zijn in sterk Perspex gegoten, zodat hij ze niet direct op kan knagen.

Een paar voorbeelden van de tweets:
Tweeting BadgerA granny! My favourite! Think I’m gonna run around a bit, act cute, maybe roll in the dirt. They love that kinda stuff.

Tweeting BadgerYou can hypnotise a frog by putting it on it's back and stroking its tummy, but I can’t usually wait that long.