Bijzonder kado

24juli2013
Bron: rotterdamzoo.nl
De Vereniging Vrienden van Blijdorp is jarig en heeft een bijzonder kado gegeven aan de dierentuin. In het nieuwe tropische vlinderparadijs Amazonica waant de bezoeker zich in het Amazone gebied.
De Vereniging Vrienden van Blijdorp bestaat in 2013 vijftig jaar. En dat vond de Vereniging een goede reden om een bijzonder kado aan ‘haar’ dierentuin Blijdorp te geven. Op 27 april werd Amazonica geopend. Het is tropisch warm in het koepelvormige gebouw. Door de tropische planten en de heerlijk geurende bloemen lijkt de bezoeker door het Amazone gebied te lopen. Er zijn honderden Zuid Amerikaanse vlinder die rondfladderen en ook andere bewoners van het regenwoud kun je hier tegenkomen. Verschillende schildpadden als matamata’s en arrau-schildpadden wonen hier al en ook een indrukwekkende anaconda. In het ondiepe water langs de oever zijn piranha’s te zien en zoetwaterroggen. Op het wateroppervlak drijft de Victoria amazonica, de reusachtige waterlelie.
In Amazonica zijn dagelijks vrijwilligers aanwezig die de bezoekers alles kunnen uitleggen over de dieren en de techniek.

Naast de tropische vlinders in Amazonica zijn in Blijdorp ook Nederlandse vlinders te zien. Veel vlindersoorten in Nederland zijn sterk bedreigd. Blijdorp steunt de Vlinderstichting in de actie Tien voor 12. In het bijzonder worden het veenbesblauwtje en de iepenpage ondersteund.