Nieuw jaguarverblijf

18december2013
Bron: artis.nl, photo by Bardrock
Begin december is een start gemaakt met de bouw van een nieuw jaguarverblijf in Artis. Op de plaats waar eerder de manenwolven leefden wordt een prachtig verblijf voor de jaguars aangelegd. In 2014 moeten de jaguars hun verblijf kunnen betrekken.
In het nieuwe verblijf worden veel rotsen en struiken geplaatst zodat de jaguars voldoende schuilmogelijkheden hebben. De dieren kunnen ook van elkaar gescheiden worden. Dit is vooral belangrijk wanneer er jongen zijn. Het vrouwtje voedt de welpen alleen op en wanneer het mannetje het nest zou verstoren kan dit ertoe leiden dat het vrouwtje de jongen doodt. In geval van gevaar kan het vrouwtje de jongen zelfs opeten.
In de natuur zijn jaguars graag in de buurt van water en zwemmen regelmatig. In het nieuwe verblijf komt ook een waterpartij.

Een dergelijke grote investering kan vaak niet zomaar. Artis kan dit verblijf aanleggen door een grote gift van Stichting Goede Doelen Nh1816 van Schadeverzekeraar Nh1861 Verzekeringen. Deze gift en de steun van particulieren zorgen ervoor dat het verblijf er ook daadwerkelijk komt.
Licentie foto: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0