Wake up!

12maart2014
Bron: sites van Zodiac Zoos
Wilt u ook wel eens meemaken hoe de dieren in de dierentuin hun dag beginnen? Welk ontbijt ze krijgen en zien of ze aan ochtendgymnastiek doen? In de dierentuinen van Zodiac Zoos gaat een selecte groep bezoekers dit meemaken op de zondagen in maart.
Zowel in Dierenpark Wissel, als Zoo Parc Overloon als Aqua Zoo Friesland kan een groep van 15 bezoekers op zondagochtend het ochtendritueel in de dierentuin meemaken. Op 16, 23 en 30 maart kunnen per keer vijftien mensen komen helpen om de dieren wakker te maken en het park op te starten. De dierentuinen gaan om 10:00 uur officieel open maar voor die tijd is het al een drukte van belang. De bezoekers aan dit ‘Wake Up!’ programma worden dan ook al voor dag en dauw bij de dierentuin verwacht. Eerst moet er gewerkt worden in de voederkeuken, waar alle ochtendmenu’s klaargemaakt worden. Als deze klaar zijn, mogen de bezoekers met de dierverzorgers mee om de dieren wakker te maken en van hun eten te voorzien. Sommige dieren gaan naar hun buitenverblijven. Andere verblijven moeten schoongemaakt worden en dieren worden geteld. Als bezoeker kun je zo mooi zien welke dieren al lekker actief zijn en welke niet vooruit te branden zijn, of zelfs een ochtendhumeur hebben. Afhankelijk van het park kan er bij verschillende diersoorten een kijkje achter de schermen genomen worden.
Na dit drukke ochtendprogramma staat er voor de deelnemers ook een lekker ontbijt klaar. Daarna kan uiteraard nog rustig verder gekeken worden hoe de dieren hun dag verder beleven.

Prijzen en mogelijkheden tot aanmelden staan op de sites van de drie dierentuinen. Vanwege het beperkte aantal plaatsen is reserveren verplicht!