Dierenuitleen "Leentjedier"

21december2005
Bron: De Stentor
Een huisdier lenen bij een dierenuitleen. Sinds kort kan dat bij Kinderboerderij "de Klinkboerderij" op het terrein van 's Heeren Loo in Ermelo. Want deze kinderboerderij beschikt over een heuse dier-o-theek.
Hoewel uitlenen vooral met boeken geassocieerd wordt, heeft de Klinkerboerderij voor het uitlenen van dieren gekozen. Op deze wijze wil zij toekomstige huisdiereigenaren kennis laten maken met de verzorging van een dier. Mocht het geleende dier niet bevallen, kan het na een paar weken weer teruggebracht worden.
Vooral kleinere dieren zijn op dit moment populair: cavia's en hamsters worden gretig geleend. Vermoedelijk heeft deze voorkeur te maken met het feit dat dit soort dieren tijdens deze maanden binnen te houden zijn.
Maar er kunnen ook konijnen, kippen en geitjes geleend worden.

Sinds oktober is deze dier-o-theek actief. Bij het zoeken naar een toepasselijke naam werd een wedstrijd uitgeschreven. Yso van der Meer verzon de naam "Leentjedier" en werd daarmee winnaar. Prijs? Yso mag een dier lenen maar hij moet er nog even over nadenken welk dier het wordt.