Impala elftal

05juni2014
Bron: dierenparkemmen.nl
In Dierenpark Emmen dartelt een compleet elftal rond op de Afrikasavanne. Geen voetballers dit keer, maar impala baby's. De kleine impala's zijn binnen twee weken tijd geboren. Nadat ze een korte periode met hun moeders in de stal gehouden zijn, mogen ze nu op de Afrikasavanne rondlopen.
De eerste impala baby werd op de savanne geboren. De moeder had haar jong schoongelikt en direct daarna probeerde het jong op zijn, nog wat wankele, pootjes te gaan staan. Twee gnoes en een giraffe vonden dat wel erg interessant. Deze dieren kwamen erg dichtbij en liepen zelfs de kleine impala omver. Een dierverzorger greep toen snel in. Hij rende naar de kleine impala, tilde het dier op en nam het mee naar de dierenarts in de veilige stal. Hier werd het jong weer bij de moeder gelegd. Gelukkig was er niets ernstigs gebeurd.
De andere tien impala’s zijn in de stal geboren. Deze stal is daarom een tijdje afgesloten geweest voor bezoekers. Het gaat prima met de impala baby’s en met hun moeders, dus alle dieren mogen weer buiten op de savanne.