Prijs voor huisdier van het jaar

29maart2006
Bron: DN / www.bestemaatjes.nl
Zaterdag 18 maart is het Huisdier van het Jaar gekozen. In de finale streden twaalf genomineerden om de "Met dieren meer mens award".
Tijdens de rechtstreeks uitzending bepaalden de kijker thuis via sms wie de winnaar werd. Een klein Maltezer uit Wervershoof in Noord-Holland, was de gelukkige. Het kleine hondje van bijna 5 jaar is een zogenaamde hulphond voor zijn minder valide baasje. Hij heeft zijn prijs te danken aan het “letterlijk en figuurlijk” openen van deuren. De prijs bestaat uit een beeld en een jaar lang gratis diervoeding.
De verkiezing van het Huisdier van het Jaar is een initiatief van de Stichting Met dieren meer mens in samenwerking met SBS6. De stichting “Met dieren meer mens” schenkt op verschillende manieren aandacht aan de relatie tussen mens en huisdier. Zij hoopt op die manier bekendheid geven aan de positieve effecten van het hebben van huisdieren op het leven en welzijn van mensen. Verder ondersteunt de stichting projecten of instellingen die verantwoord huisdierenbezit mogelijk maken.