Op bezoek in de dierentuin

01oktober2008
Centrale Uitgeverij Deltas, 2008
In dit boek wordt op een toegankelijke manier veel uitleg gegeven over een aantal zoogdieren die vaak in de dierentuin te vinden zijn. Aan de hand van foto's en tekeningen komt de tekst bij de dieren tot leven.
Na een goede inleiding over leefgemeenschappen van planten, dieren en mensen wordt meer uitgelegd over dierentuinen. Waarom het gedrag van dieren daar anders kan zijn dan in het wild en dat je veel geduld moet hebben om te zien wat je wilt zien. Er wordt uitleg gegeven over de dierverzorgers en over de taal van de dieren.
Dan worden dertien verschillende zoogdiersoorten beschreven, elk in een eigen hoofdstuk.De tekst wordt verlevendigd met voorbeelden en foto’s uit diverse dierentuinen uit de hele wereld. Soms wordt een onderwerp extra uitgelegd met een tekening of dwarsdoorsnede zoals de werking van kattenklauwen of het verschil tussen de Aziatische en de Afrikaanse olifant. De keuze voor verschillende zoogdieren is breed: van leeuw tot vleermuis en van dolfijn tot bever.

Het boek is mooi uitgevoerd met een harde kaft en met veel mooie foto’s en illustraties. Het is geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar.


Op bezoek in de dierentuin
Ingrid Harrison
ISBN10: 9044718649
ISBN: 9789044718645

Vertaling van: Spurensuche im Zoo, München , Bertelsmann, 1999