Paardsignalen

06februari2013
Uitgever: Roodbont Uitgeverij (2012)
De ondertitel van dit boek is: Kijken, denken, doen. En dat is ook wat de auteurs willen dat de lezer gaat doen. Goed kijken naar je eigen paard en naar andere paarden, bedenken wat dit betekent en vervolgens daar wat mee doen. Het boek Paardsignalen leert je het 'verschil tussen kijken en zien'.
Paardsignalen is echt voor de praktijk geschreven. En getekend of anderszins geïllustreerd, want naast de teksten zijn er 350 foto’s en andere illustraties die de tekst versterken en ondersteunen. Alle paardenliefhebbers, van beginner tot professional kunnen er wat van opsteken. Paarden (net als andere dieren) zenden voortdurend signalen uit over hun gezondheid, welzijn, voeding en gedrag. Hoe kunnen wij als mensen nu deze signalen waarnemen, begrijpen en gebruiken? Dit boek helpt daarbij. Het leert je om zonder vooroordelen naar een paard te kijken en altijd drie vragen te stellen: wat zie ik? Hoe komt dit? En wat moet ik doen?

In duidelijke hoofdstukken (In de stal, Voeren en eten, Verzorging, In de wei) worden zeer verschillende situaties geschetst en wordt de lezer aangeleerd om overal en altijd signalen van paarden op te vangen.


Titel: Paardsignalen
Auteurs: Jan Hulsen, Menke Steenbergen en Marije van der Vlist
Uitgever: Roodbont Uitgeverij (2012)
ISBN: 978-90-8740-074-3