Passiflorahoeve

23juni2010
Bron: passiflorahoeve.nl
De Passiflorahoeve geen gewone vlindertuin maar een bijzondere combinatie van zorgboerderij met kwekerij van tropische planten en vlindertuin. Een deel van het jaar (zomdermaanden) kan dit bedrijf bezocht worden.
Vanaf 1 juni is de Passiflorahoeve weer geopend voor bezoek. Wat ook begon als een hobby, werd al gauw een echte kwekerij van Passiflora’s en Aristolochia’s. Deze twee plantensoorten groeien onder tropische omstandigheden. Vlinders en Passiflora’s horen bij elkaar en daarom is de Passiflorahoeve enkele jaren geleden gestart met een tropische vlindertuin. Inmiddels is er ook een vlindervolière gebouwd waar Europese vlinders en hun waardplanten in gehouden worden.
Zowel in de tropische vlinderkas als in de Europese vlindertuin vliegen de vlinders vrij rond. Ook zijn er vlindereitjes, rupsen en cocons te zien. Voor wie er oog voor heeft (en een beetje geluk heeft) is te zien hoe een vlinder de eitjes legt of hoe een vlinder uit een cocon kruipt. In zowel de kas als de volière staan de planten waar de rupsen van leven (waardplanten). Sommige rupsen soorten zijn heel kieskeurig en lusten maar een enkele soort plant. Voor de vlinders is er nectar uit bloemen maar deze worden ook bijgevoerd met extra nectar en fruit.

Naast een kwekerij van planten en van vlinders is de Passiflorahoeve ook een zorgboerderij. Mensen met een beperking werken hier te midden van alle prachtige planten en dieren.

De Passiflorahoeve is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 1 juni tot 30 september.Bij een bezoek kunnen de vlindertuinen, de vlinderkwekerijen en de plantenkwekerij bekeken worden. Ook is er een theeschenkerij. Op de site zijn de exacte openingstijden en een routebeschrijving te vinden.
Naar de site van de Passiflorahoeve