Principles of Animal Communication

16november2011
Uitgever: Sinauer, 2011
Binnen diverse vakgebieden is communicatie tussen dieren een 'hot topic'. Er is de laatste jaren dan ook veel onderzoek naar gedaan. Dat is te merken aan deze tweede editie van het boek Principles of Animal Communication.
De eerste editie van dit boek kwam uit in 1998. Deze editie uit 2011 bevat zeer veel verwijzingen naar onderzoek wat na het uitkomen van de eerste editie uitgevoerd is. Het is dan ook een compleet nieuw boek geworden. Naast een groter formaat en full colour foto’s en diagrammen is ook een website toegevoegd met wiskundige uitwerkingen, links naar relevante websites en referenties. Het boek is duidelijk toegespitst op onderwijs. De hoofdstukken zijn zo ingedeeld dat ze als afgeronde colleges gegeven kunnen worden, zeker in combinatie met de website. Ook sluit elk hoofdstuk af met een puntgewijze samenvatting van de belangrijkste onderwerpen en suggesties voor verdere verdieping.

De auteurs zijn ervaren onderzoekers op het terrein van communicatie tussen dieren en zijn daarnaast beiden zeer ervaren docenten.


Principles of Animal Communication
Jack W. Bradbury, Sandra L. Vehrencamp
Sinauer, 2011
ISBN10: 0878930450
ISBN13: 9780878930456
De begeleidende site: