Rat 'n Roll VZW

02april2008
Bron: Rat ‘n Roll
Rat 'n Roll VZW is een vereniging voor Nederlandstalige rattenliefhebbers in België en Nederland. Het voornaamste doel is het bevorderen van het welzijn van tamme ratjes als huisdieren.
Dit probeert de vereniging te bereiken door eigenaren van tamme ratten goed te informeren over de optimale verzorging en omgang met deze dieren. Veel ratjes lijden onder simpele onwetendheid van hun baasje. Zo weten veel ‘beginners’ niet dat ratten sociale dieren zijn die ongelukkig zijn als ze alleen gehouden worden. Ook kunnen ratten geen stoffige bodembedekkers verdragen en kunnen ze beter niet in een winkel aangeschaft worden. Door een paar simpele aanpassingen kan een ratje helemaal opleven en zal ook het baasje veel meer plezier van zijn dieren hebben.

Daarnaast is er het opvang-onderdeel van de vereniging, Rattenopvang Lage Landen (ROLL). Dit is een netwerk van leden die ratjes opvangen die door allerlei omstandigheden niet bij hun oude baasje kunnen blijven. De ratjes worden opgevangen, ‘opgelapt’ en herplaatst en deze diertjes krijgen zo een tweede kans.
Deze opvang wordt bekostigd van het lidmaatschapsgeld, donaties, sponsoring en verkoop aan de informatiestand waarmee Rat ’n Roll regelmatig te vinden is op dierenevenementen.

Voor de leden wordt van alles georganiseerd om de rattenhobby te verdiepen, zo wordt eens per jaar een RatEvent georganiseerd, zijn er keuringen, ledendagen en uitstapjes, een clubblad en een actief internetforum waar iedereen welkom is om over ratjes te praten en waar veel waardevolle informatie uitgewisseld wordt.

Heb je ratjes als huisdier en zou je meer willen weten, of een bedrijf waarvoor het interessant is veel rattenliefhebbers te bereiken, neem dan gerust een kijkje.
Voor informatie over de vereniging, klik hier....
Voor informatie over de rattenopvang klik hier...