Reptielenzoo Iguana

12september2007
Bron: iguana.nl
In Vlissingen werden afgedankte reptielen, amfibieën en ongewervelde dieren opgevangen in de huizen van gezinnen. Dit was zo rond eind jaren zeventig/begin jaren tachtig. Al snel was er voor de verzorgers weinig woonruimte meer tussen te terraria ...
maar het aanbod van dieren leek nog niet af te nemen. Ook de kosten van de opvang begon de pan uit te rijzen. Veel dieren waren ziek of gewond dus de dierenartskosten waren hoog, net zoals de kosten voor verwarming en voedsel. Dit leidde tot de oprichting van de Stichting Iguana in 1981. De doelstellingen van de Stichting waren en zijn:

* Het openen en instandhouden van de Reptielenzoo Iguana.
* Het beschermen van reptielen, amfibieën en ongewervelde dieren.
* Het fungeren als opvangcentrum voor bovengenoemde dieren.

In mei 1982 werden de deuren van Reptielenzoo Iguana voor het eerst voor publiek geopend. Ondertussen zijn er diverse uitbreidingen geweest, zowel in ruimte als in aantal mensen die bij Iguana werken.
In de afgelopen jaren hebben er een aantal belangrijke gebeurtenissen plaatsgevonden. Zo zijn er jongen geboren van een teju soort, een circa een meter lange hagedis uit Zuid Amerika. Dit was nog nooit ergens in gevangenschap gelukt. En ook van diverse andere dieren worden regelmatig jongen geboren.
Veel van de nakweek dieren zijn verhuisd naar dierentuinen over de hele wereld.
Neem vast een kijkje!