Small wild cats – the animal answer guide

29mei2013
Publisher: The Johns Hopkins University Press (2011)
Over het algemeen komen de grote katachtigen vaker in het nieuws en wordt daar meer over gepraat. Maar wist u dat deze grote katachtigen (leeuw, tijger) eerder uitzondering dan regel zijn? Er zijn meer kleine dan grote soorten katachtigen.
In dit boek worden de kleine katachtigen van alle kanten belicht, besproken en onder de loep genomen. Aan de hand van vele vragen (net als in de andere Animal Answer Guides) worden meer dan 30 wilde kleine soorten katachtigen behandeld.
Kleine katten komen op de hele wereld voor. Ze varieren in grootte van 2,5 kg (roestkat en Afrikaanse zwartvoetkat) tot de Euraziatische lynx, waarvan een volwassen dier rond de 30 kg weegt. Sommige soorten zijn nachtdieren, sommige soorten leven vooral in bomen. Voor alle wilde, kleine katachtigen geldt dat ze zeldzaam zijn en een heimelijk leven leiden. Het zijn diersoorten waarnaar het lastig onderzoek doen is.
De auteur en illustrator zijn kenners op het gebied van kleine, wilde katachtigen. Behalve informatie over de biologie, gedrag en bescherming van deze diersoorten gaan ze ook in op de rol die kleine katten spelen en gespeeld hebben in religie, literatuur en mythologie.


Small wild cats – the animal answer guide
James G. Sanderson (tekst) en Patrick Watson (illustraties)
Publisher: The Johns Hopkins University Press (2011)
ISBN-10: 0801898854
ISBN-13: 978-0801898853