Spinnen in beeld

13oktober2010
Bron: KNNV Uitgeverij
Spinnenangst komt wereldwijd voor en bij kinderen staan spinnen bovenaan de angsten-lijst. Maar ze zijn wel zeer boeiend en de moeite waard om te leren kennen. Spinnen kijken wordt leuker wanneer je ze kunt herkennen, en dit boekje helpt daarbij.
Het brengt 24 algemene of juist opvallende soorten spinnen in beeld die in Nederland voor komen. Hele bekende als de kruisspin en hele opvallende als de veranderlijke krabspin. De spinnen staan op een uitklapkaart en worden ook ieder afzonderlijk nog eens beschreven. Daarnaast staat in het boekje achtergrondinformatie over spinnen. Over hoe de dieren nu eigenlijk in elkaar zitten, hoe ze hun web bouwen en waar spinnen zoal voorkomen. Ook jaagtechnieken en de paring worden uitgelegd. En uiteraard wordt uitgelegd hoe en waaraan je spinnen kunt herkennen. Dat is nog niet altijd zo eenvoudig, de specialisten letten bij de determinatie op de geslachtsorganen. Maar met de plaatjes in het boekje kan in elk geval een aantal spinnen herkend worden.

Dit boekje maakt deel uit van de serie In Beeld. In deze serie zijn al meer dan 20 delen verschenen die gaan over diverse planten- en diersoorten die in Nederland te vinden zijn. Enkele onderwerpen: Broedvogels, Roofvogels, Nachtvlinders, Slakken, Hommels en Tuinvogels.


Spinnen in beeld
Auteur: Geert-Jan Roebers
Illustrator: Renée den Besten
Uitgever: KNNV Uitgeverij, 2009
ISBN: 9789050112932