Stichting Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

27september2006
Bron: NOP
De Stichting Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien (N.O.P.) is een opvangcentrum voor alle exotische vogels maar voornamelijk papegaaiachtigen.
De stichting draagt zorg voor de opvang en verzorging van papegaaien, die bij hun eigenaar niet meer te handhaven zijn. Naast gezonde papegaaien worden vooral zieke, zwakke en zenuwachtige papegaaien ondergebracht.
Particulieren, organisaties en overheidsinstellingen, zoals b.v. de diensten Douane en Algemene Inspectiedienst (A.I.D.), kunnen de exotische vogels plaatsen in het opvangcentrum. De vogels krijgen onderdak en verzorging voor de rest van hun leven.

Het park is opengesteld voor het publiek; educatie speelt daarbij een sleutelrol. Het park kent vele tienduizenden bezoekers op jaarbasis. Deze worden voorgelicht over papegaaien in het wild en de problematiek omtrent het houden van papegaaien als huisdier.

Het Papegaaienpark is gelegen in het Veldhovense kerkdorp Oerle. Rondleidingen zijn op verzoek mogelijk en kinderen tot en met 3 jaar kunnen gratis naar binnen.
NOP