The Complete Alpaca Book

29april2009
Bron:: Bonny Doon Press, LLC, 2006 (2e editiie)
Dit boek geeft een uitgebreid overzicht van alle aspecten van het houden van alpaca's. Zo komt de natuurlijke historie van het houden van alpaca's aan bod en wordt ingegaan op anatomie, gedrag en communicatie.
Hierop aansluitend worden ook het tam maken en trainen van de dieren besproken en ook hoe de dieren beheerst moeten worden.
Ook de huisvesting (omheiningen en schuilhutten), voeding en verzorging komen uitgebreid aan bod. Hieronder vallen uiteraard ook ziekteleer, voortplanting en verzorging van oudere dieren.
De kwaliteit van de wol krijgt in diverse hoofdstukken de aandacht. Van vezelkarakteristieken tot genetica van de vachtkleur en van het verwerken van de vezels tot de fokkerij op wolkwaliteit worden besproken.
In deze tweede herziene editie is onder andere het onderdeel vezelkarakteristieken uitgebreid met foto’s die met de elektronenmicroscoop gemaakt zijn. Hiermee worden de vezels van onder meer suri en huacaya alpaca’s, vicuna’s, cashmere, angora, merino en mohair met elkaar vegeleken.

Het boek is uitgevoerd in kleur met geïllustreerd met een veelheid aan tabellen, figuren en foto’s.


Eric Hoffman,Karen Baum
The Complete Alpaca Book

ISBN-10: 0972124217
ISBN-13: 9780972124218