Veldgids Europese Zoogdieren

14april2010
Bron: Uitgeverij KNNV, 2010
In deze Veldgids zijn alle wilde zoogdieren die in Europa voorkomen (inclusief de oostelijke EU-landen) samengebracht. Het is zowel een determinatiegids als een blader- en naslagwerk wat voor alle natuurliefhebbers interessant is.
Niet alleen de professional maar ook de natuurminnende vakantieganger kan plezier beleven aan deze gids. Deze versie van de Veldgids is geheel up to date. De laatste wetenschappelijke inzichten zijn erin verwerkt en ook soorten die nieuw zijn voor Europa, zoals de Levantmol en de steppebaardvleermuis, zijn in deze Veldgids opgenomen. Dat brengt het totaal aantal beschreven soorten op 211.

In de Veldgids staat veel informatie over het waarnemen, de sporen en het determineren van de in het wild levende zoogdieren. Soortgroepen worden met een algemene inleiding beschreven. Sterk op elkaar lijkende groepen worden onderscheiden door middel van herkenningspunten. En schedelkenmerken bieden houvast voor ‘lastige’ soorten. Gedetailleerde informatie over lichaamsbouw, herkenning, biotoop en levenswijze worden per soort aangegeven evenals hoe de kans op waarnemingen vergroot kan worden.

De auteurs zijn bekende Nederlandse veldbiologen. De Veldgids is geïllustreerd met tekeningen en foto’s.


Veldgids Europese Zoogdieren
Auteurs: Peter Twisk, Annemarie van Diepenbeek, Jan Piet Bekker
Illustrator: Peter Twisk
Fotografie: Rollin Verlinde e.a.
Uitgeverij KNNV, 2010
ISBN: 978905112604