TERRA vzw

04juli2007
Bron: terravzw.org
Terra vzw is de “Belgische Vereniging voor Terrariumkunde en Herpetologie". Deze vereniging voor reptielen- en amfibieën liefhebbers bestaat al sinds 1963.
Het belangstellingsgebied van deze vereniging is zeer uitgebreid. Dit is ook goed te zien aan het diverse aanbod van lezingen en natuurfilms.
Zowel de fanatieke terrariaan als degene die zich meer voor studie van de natuur interesseert kan binnen deze vereniging aan zijn trekken komen.
Terra heeft een aantal werkgroepen en afdelingen. Sommige werkgroepen opereren regionaal, anderen interregionaal. Leden kunnen over en weer bij de afdelingen en werkgroepen op bezoek gaan voor bijvoorbeeld een lezing.
Er is ook een werkgroep die zich met Wetgeving bezig houdt. Deze werkgroep help de leden om goed op de hoogte te zijn van de wet- en regelgeving rond hun hobby
Elke regio probeert minstens één activiteit per maand te organiseren.
Er worden ook regelmatig excursies georganiseerd, zowel in het binnen- als het buitenland. Soms zijn deze excursies zuiver bedoeld om de natuur te bestuderen, andere excursies zijn meer voor de gezelligheid en deze worden ook in familieverband bezocht.
Expedities zijn er onder andere al geweest naar de jungle van Suriname, Ecuador, Frans Guyana, Costa Rica en Madagascar.