Stichting Blauwe Rus-Russian Blue Foundation

23januari2008
Bron: Stichting Blauwe Rus-Russian Blue Foundation
De SBR-RBF is een stichting die als uitgangspunt heeft de Blauwe, Witte en Zwarte Rus en de Nebelung naar een gezonde toekomst te brengen.
De stichting is onafhankelijk en probeert met zo veel mogelijk andere partijen samen te werken om haar doelen te verwezenlijken. Zo wordt onder andere samengewerkt met de NKFV, een van de oudste en grootste kattenverenigingen van Nederland.
Voorlichting over het ras is een van de manieren waarop fokkers en liefhebbers bereikt worden. Dit gebeurt bijvoorbeeld op kattenshows, via seminars en via de website.
Buiten de gewone voorlichting over het ras heeft de SBR-RBF ook een DNA databank opgezet met erfelijk materiaal van Russen en hopelijk in de toekomst ook Nebelungen. Het is de bedoeling om met behulp van dit materiaal in de toekomst onderzoek te doen naar o.a. de erfelijke hartafwijking HCM.
De website van de stichting is een verzameling van artikelen over de Blauwe Rus, de varianten Wit en Zwart en de Nebelung. Deze artikelen gaan deels over de geschiedenis, het karakter en de rasstandaarden van deze katten. Een minstens zo groot aandeel wordt gevormd door artikelen over fokkerij en gezondheid.
Op de site van de SBR-RBF is ook een webwinkel te vinden. In deze winkel worden diverse mooie artikelen verkocht met afbeeldingen van de katten die vertegenwoordigd worden. Denk hierbij aan bekers, kaarten, kalenders en een informatie boekje. De opbrengst van de webwinkel wordt gebruikt om de activiteiten van de Stichting financieel te ondersteunen.
Meer informatie over de Stichting en haar activiteiten is te vinden op de site: