Frettenvereniging "Frettig Gestoord"

06februari2008
Bron: Frettig Gestoord
Frettenvereniging "Frettig Gestoord" is opgericht op 1 april 1998.
Het is een landelijke vereniging met momenteel ruim 300 leden. De vereniging is opgericht om mensen en instanties informatie te geven over het houden van een fret als huisdier.
Dit gebeurt op tal van manieren, via internet, via het verenigingsblad en folders. Frettig Gestoord staat regelmatig op kleindiertentoonstellingen en beurzen.
De vereniging geeft presentaties bij dierenasiels, dierenambulances en andere belangenorganisaties. Ook geeft de vereniging Cd-roms uit met informatie over de fret, speciaal bedoeld voor dierenambulances.

Verder is er een frettenopvang waarin regelmatig afstandsfretten en gevonden fretten opgevangen worden . Deze opvang wordt door een 15tal TOA's (Tijdelijk Opvang Adres) verspreid door het hele land gedaan. De opvang wordt centraal geleid door een coördinatrice.
Verder kunnen leden bij de vereniging terecht als ze een jonge fretje zoeken. Voor frettenbezitters die een goed vakantieadres zoeken of zelf als vakantieadres willen fungeren is er de mogelijkheid om zich in te laten schrijven op de vakantielijst.

Ieder kwartaal komt het verenigingsblad "Het Mokje" uit, waarin onder andere aandacht wordt besteed aan de gezondheid, opvoeding en verzorging van de fret. Aan het Mokje werken dierenartsen en "fretdeskundigen" mee. Natuurlijk wordt ook de vereniging besproken en staan er ook ingezonden verhalen en andere wetenswaardigheden in.

De vereniging organiseert bijeenkomsten en diverse activiteiten voor fretten en voor frettenbezitters. Voor de frettenbezitters omdat er een behoefte is om met andere frettenbezitters over hun fret te praten. Dit zijn bijvoorbeeld frettendagen met keuringen ed., speelmiddagen, fret-wandelingen en bijvoorbeeld fret-zwemmen. Leden hebben bij dit alles natuurlijk voorrang en kunnen veelal gratis deelnemen.

Heeft u vragen dan kunt u terecht bij info@frettiggestoord.nl. Met vragen over de opvang kunt u terecht bij opvang@frettiggestoord.nl
Meer over de vereniging vind u op internet