Russisch Blauw

19maart2008
Bron: russischblauw.info
Deze site over de raskat Blauwe Rus is opgericht vanuit een behoefte. Fokkers en liefhebbers van deze katten kregen veelal dezelfde vragen over het ras en besloten daarom gezamenlijk deze site op te richten.
De inhoud van de site is laagdrempelig en gericht op het grote publiek. De onderwerpen die aan bod komen zijn erg breed. Van de gewone verzorging van de Blauwe Rus tot aan een lijst van giftige planten en van het combineren van een Rus met een ander dier tot aan het afzetten van je tuin of balkon. Voor iedereen die informatie zoekt over dit kattenras is er genoeg te lezen.
Behalve de door de medewerkers zelf geschreven artikelen gericht op het welzijn van deze katten biedt de site ook nog een scala aan artikelen van derden. Veelal over medische onderwerpen, maar ook over bijvoorbeeld allergieën voor je huisdier.
In het gastenboek is er de ruimte voor lezers om vragen te stellen en suggesties te doen.
Omdat de site onafhankelijk wil zijn worden er geen links naar catteries geplaatst. Wel wordt geprobeerd nieuwe kittenkopers handvaten te geven om uiteindelijk een gezonde, lieve en gezellige huisgenoot te vinden.
De site wordt druk bezocht en krijgt leuke reacties. Hoogtepunt van de site was de infostand die de medewerkers verzorgd hebben op een kattenshow met als rasspecial de Blauwe Rus.
De mooie foto’s bij de artikelen en de diverse fotogalerieën maken de site ook een lust voor het oog.
Kijk ook eens op deze site...