Nederlandse RasKatten Vereniging

28oktober2005
Bron: nrkv.nl
De Nederlandse RasKatten Vereniging, afgekort de NRKV is een vereniging voor raskattenliefhebbers.

Als fokkerlid van de NRKV kun je de naam van je cattery laten registreren.
Na goedkeuring bij de Centrale Cattery Registratie (CCR). Zo ook de titels die je kat heeft behaald tijdens tentoonstellingen.

De NRKV geeft een eigen clubblad uit: de Korte Golf. Dit clubblad is het officiële orgaan van de vereniging en verschijnt viermaalper jaar. Hierin lees je bijvoorbeeld artikelen over medische problemen en alternatieve geneeswijzen. Iedere keer bevat de Korte Golf een uitvoerige beschrijving van één bijzonder ras. Ook de verhalen van katteneigenaren over hun eigen lievelingen ontbreken niet.

De NRKV organiseert tweemaal per jaar een internationale kattenshow. Tijdens de show komt een bepaald ras centraal te staan. Een erkende keurmeester geeft een presentatie over het ras. Daarbij komt aan bod hoe dit ras er volgens de standaard uit moet zien, het karakter van het ras en hoe de vacht in een goede conditie kan worden gehouden. De eerstvolgende show van de NRKV is op 20 november 2005 in de Schulpwei te Wassenaar met een special voor Turkse Katten en voor Burmezen en Asians.
Meer informatie over de Nederlandse RasKatten Vereniging