Vogelspinnen Vereniging Nederland VVN

12april2006
Bron: vogelspin.org
Niet iedereen is dol op spinnen, maar wie lid is van deze vereniging heeft het houden van vogelspinnen als hobby, of is van plan hiermee te beginnen.
Deze bijzondere vereniging heeft een aantal doelstellingen . Kennisuitwisseling is een belangrijk speerpunt. Doordat het kweken met spinnen makkelijker wordt, kan de import van deze dieren afnemen. En dat is hard nodig, want van de vele verschillende vogelspinnen die er op de wereld rondlopen worden er een aantal met uitsterven bedreigd. Vogelspinnen zijn een onmisbare schakel in de voedselketen.
Door mensen ervan bewust te maken dat deze achtpotige griezels niet gevaarlijk zijn, zoals televisie en andere media wel doen beweren, hoopt de VVN meer empathie voor de vogelspin te kweken en daarmee de toekomst van deze dieren veilig te stellen.

Op de website van de Vogelspin Vereniging staat informatie over de verzorging van vogelspinnen. In een database zijn verschillende vogelspinsoorten te bezichtigen en ook de boekenlijst ontbreekt niet. Naast de website verschijnt elk kwartaal een verenigingsblad met daarin nog meer informatie over het houden van vogelspinnen en andere geleedpotigen, verhalen en een kweeklijst.
VVN