Voeding Berberskink

Dieet

Berberskinken eten voornamelijk grote krekels en/of sprinkhanen. Als richtlijn kunnen per keer per dier 10 krekels gegeven worden. Door een bakje met buffalowormen in het terrarium te plaatsen hebben de dieren ook tussen de voederbeurten wat te eten. Door een bakje met bijvoorbeeld Buffalowormen in het terrarium te plaatsen hebben de dieren ook tussen de voederbeurten door wat te eten. Het is raadzaam ook voedsel in het terrarium voor de krekels te plaatsen, zodat niet opgegeten krekels niet aan de hagedissen gaan knagen. Zo af en toe eten de skinken ook allerlei andere insecten, nestmuizen, blikvoer en een enkele keer zacht zoet fruit, zoals banaan of mango.

Nutrientenbehoefte

Aangezien vitamines en kalk essentieel zijn voor de gezondheid van uw dieren is het noodzakelijk om bij iedere voederbeurt de insecten te bepoederen met een vitamine- en calciumpreparaat. Het makkelijkst gaat dit door de krekels vanuit het verpakkingsdoosje over te zetten in een plastic zakje en daar dan het poeder aan toe te voegen. Vervolgens even schudden zodat het poeder aan de insecten kan hechten en dan het zakje leeg strooien in het terrarium. Wanneer niet voldoende kalk en vitamine D3 toegediend of opgenomen wordt kunnen er diverse gebreken op gaan treden zoals verweking van de botten. Vitamine in de vorm van een AD3-vloeistof kan aan het drinkwater worden toegevoegd.

Voedingsschema

Twee tot drie keer per week dienen de dieren gevoed te worden met krekels en/of sprinkhanen.
Geef maximaal 1x per week een andere lekkernij.

Voedingsplaats

Laat de krekels gewoon los in het terrarium. De skink zal deze dan vangen. Het andere voedsel kan op een schaaltje worden aangeboden.

Handopfok

De ± 13 cm grote jongen eten de verkleinde versie van het 'ouderlijke' voer. Met deze skinken wordt zelden gekweekt. Over de verdere opfok is weinig bekend.