Zomervoer

01april2009
Het is pas net voorjaar maar het is goed om nu ook al een gedachte aan de zomer te wijden. Voor sommige van de huisdieren kan de zomer een hele zware periode zijn. Ga maar na, een dikke vacht die je niet zomaar even uit kunt trekken.
Uiteraard houden we rekening met onze huisdieren. We zetten het hok van het konijn niet in de volle zon en we laten de hond niet in de hete auto zitten wanneer deze ergens geparkeerd staat. Toch zouden we nog wel wat extra’s willen doen voor onze trouwe viervoeters. Veel mensen verwennen zichzelf met een heerlijk koel ijsje in de zomer.
Naast traditionele smaken als vanille en chocolade is er al lang ijs te koop van verschillende fruitsoorten en ook groene thee-ijs en tomatenijs zijn al verkrijgbaar.
Het EZNC heeft contact gezocht met een Italiaanse ijssalon die al meerdere prijzen gewonnen heeft voor zijn kwalitatief zeer hoogwaardige ijs. Er wordt momenteel gewerkt aan ijs van paardenbloemenblad voor konijnen, paprika-ijs voor de cavia en ijs met hooismaak voor paarden. Het ijs is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is vrij van kunstmatige toevoegingen.
Momenteel wordt onderzocht of dit ijs via dierenspeciaalzaken verkocht gaat worden of via supermarkten.
Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met het EZNC via info@eznc.org