ZooBaby's

12oktober2011
Uitgever: BBNC Uitgevers, 2011
Jonge dieren hebben een enorme aantrekkingskracht op zowel grote als kleine mensen. In dit boek zijn zeer vertederende plaatjes uit dierentuinen en aquaria van over de hele wereld verzameld.
De jonge dieren zijn schattig maar soms ook koddig of grappig. Niet alle dieren zijn meteen al prachtig, sommigen kunnen nog wel een schoonheidsslaapje gebruiken. De foto’s gaan vergezeld van leuke weetjes over de dieren. In het boek zijn onder andere foto’s te zien van neushoorntjes, uilkuikens, sneeuwluipaarden en aardvarkentjes.
De beide auteurs/fotografen delen hun passie om mensen en dieren met elkaar te verbinden. Met dit boek (en het eerder uitgegeven eerste deel van ZooBorns) hopen ze bij het grote publiek meer bewustzijn te kweken over de rol die dierentuinen en aquaria vervullen bij het behouden en beschermen van dieren. Naast de boeken met de foto’s van babydieren is er ook een website: www.ZooBorns.com. Hier zijn steeds zeer recente foto’s en filmpjes te zien van jonge dieren. Er kan zowel op diersoort als op dierentuin gezocht worden. Ook is er een lijst met de namen van jonge dieren in het engels. Wist u dat een jonge porcupine (stekelvarken) een porcupette wordt genoemd?


Auteurs: Andrew Bleiman en Chris Eastland
Uitgever: BBNC Uitgevers, 2011
ISBN: 9789045311999