Zoo Aquarium Berlin

07januari2009
Bron: aquarium-berlin.de
Het Zoo Aquarium is gevestigd in één van de oudste gebouwen van de Zoologischer Garten. Het pand is gebouwd in 1913. In het drie verdiepingen tellende gebouw zijn naast vissen ook amfibieën, reptielen en insecten te zien.
De benedenverdieping is het domein van de vissen. Het is goed te zien dat er een uitbreiding heeft plaatsgevonden. De aquaria worden verder van de ingang steeds groter. Bijzonder is een hele grote Zuid-Amerika bak met erboven tropische begroeiing. In de bak zijn onder andere arapaima’s gehuisvest. Deze vissen behoren tot de grootste zoetwatervissen ter wereld en kunnen lengtes van meer dan twee meter bereiken. Verder zijn er diverse bakken met kwallen en aquaria uit alle delen van de wereld.

De eerste verdieping is het domein van de reptielen. Hier is onder andere een zeer ruim terrarium met groene leguanen te vinden (ruim 40 vierkante meter) en de krokodillenhal. Dit was het eerste verblijf waar bezoekers doorheen konden lopen. In de ruim 40 terraria om de hal heen is een scala aan reptielen te zien: diverse slangen, schildpadden, kameleons en hagedissen.
Op de tweede verdieping zijn de amfibieën en insecten gehuisvest. Hier is een prachtig paludarium te vinden met diverse pijlgifkikkers en een bonte begroeiing van bromelia’s. Ook diverse andere soorten kikkers en padden zijn in mooi begroeide bakken te vinden. Op de afdeling met insecten zijn wandelende takken en blaadjes te zien en enorme kevers.

Het Zoo Aquarium in Berlijn is samen te bezoeken met de Zoologischer Garten maar kan ook heel goed apart bezocht worden.