Zoo Barcelona

05december2007
Bron: zoobarcelona.com
Zoo Barcelona ligt in het Parc de la Ciutadella, vlak bij het strand en vlak bij het oude centrum van de stad. De dierentuin is bekend vanwege 'Floquet de Neu' (Sneeuwvlokje) , een albino gorilla die helaas niet meer leeft.
Tot 2003 was deze gorillaman te bewonderen in de dierentuin. Hij heeft wel voor nakomelingen gezorgd, maar geen van hen heeft de unieke eigenschappen van zijn vader geërfd.

Ook zonder Sneeuwvlokje is de dierentuin een bezoek waard. Er zijn veel diersoorten die algemeen in dierentuinen te zien zijn (nijlpaarden, leeuwen, tijgers, apen) maar ook dieren die alleen in Spanje voorkomen, zoals de Iberische steenbok en de Iberische wolf. Ook zijn in Barcelona Zoo diverse EEP (European Endangered Species Programme) en ESB (European Studbook) programma’s actief. Bovendien worden er inheemse dieren gefokt die weer uitgezet worden in het wild of in natuurgebieden. Dit is al met succes gebeurd met onder andere de koereiger, de kwak, de kleine zilverreiger en de ooievaar.
Op de site van de dierentuin wordt over de dieren die in de Zoo verblijven informatie verstrekt, zoals het oorspronkelijk woongebied, maten, leeftijden en dergelijke.
Neem een kijkje op de site