Zoo Schmiding

27mei2009
bron: zooschmiding.at
Zoo Schmiding is voortgekomen uit Vogelpark Schmiding. Dit Vogelpark werd geopend in 1982 en was gespecialiseerd in exotische vogels. In de afgelopen jaren is het Vogelpark veranderd in een dierentuin waarbij ...
huisvesting van dieren in natuurlijke habitat toegepast wordt. De naam werd toen veranderd in Zoo Schmiding.
Er zijn verschillende habitats gecreëerd (zowel binnen als buiten) waar zoogdieren, reptielen en vogels samen leven. Honderden exotische diersoorten kunnen zo in een natuurlijke setting bekeken worden. Een wandelroute van 4 km voert de bezoekers langs de verschillende gebieden. In het tropische regenwoud klimmen doodshoofdaapje vrij rond, zijn er krokodillen en diverse slangen en schildpadden te zien en bouwen weefvogels hun nest. Voor wie goed zoekt zijn er luiaarden te zien. Op de savanne kunnen de bezoekers oog in oog staan met giraffen. Zij delen hun terrein met zebras’s, gemsbokken en struisvogels. In een grote volière wandelt de bezoeker door het leefgebied van diverse roofvogels. Verschillende soorten gieren, condors en arenden bevolken de volière.
Een nieuwe aanwinst van de Zoo is de Gorilla Bai. Een bai is een open plek in het dichte regenwoud waar ook water is. Deze lichte plekken met water trekken veel dieren aan. In Zoo Schmiding huizen 4 jong volwassen Western Lowland Gorilla’s in de Bai. De Bai biedt ze een zo natuurlijk mogelijk leefgebied met veel schuil- en rustplekken en diverse klim en klautermogelijkheden.

Zoo Schmiding is niet het hele jaar geopend, in de wintermaanden in de Zoo gesloten.
Klik hier voor meer info over Zoo Schmiding