Zoonoses: Infectious Diseases, Transmissible from Animals to Humans

20juli2011
Uitgever: Wiley and Sons Ltd, 2003 (3rd edition)
Eerder werd in deze nieuwsbrief ook al aandacht besteed aan zoonosen, de ziektes die van dier op mens of van mens op dier overgedragen kunnen worden. Dit boek is een naslagwerk voor zowel de professional als de minder ingewijde in het vakgebied.
Het is geschreven door veterinairen, medisch microbiologen en artsen die een ruime ervaring hebben op het gebied van infectieuze aandoeningen. Diverse onderwerpen komen aan de orde, zoals verschijnen en opnieuwen opduiken van zoönosen, geïmporteerde zoönosen, zoönosen die aan voedsel gerelateerd zijn, biologische oorlogsvoering en xenotransplantatie. Ook de moderne diagnostische tests die gebruikt worden om (zeldzame) infecties te ontdekken worden genoemd, zoals PCR en ELISA.

De diverse ziekteverwekkende organismes als bacterieen, virussen, parasieten, schimmels en prionen komen aan de orde en uiteraard wordt er uitgebreid ingegaan op diagnose, behandeling, preventie en epidemiologie van de zoonosen.


Title: Zoonoses: Infectious Diseases Transmissible from Animals to Humans
Authors: Hartmut Krauss, Albert Weber, Max Appel, Burkhard Enders, Henry D. Isenberg, Hans Gerd Schiefer, Werner Slenczka, Alexander von Graevenitz, and Horst Zahner
Uitgever: Wiley and Sons Ltd, 2003 (3rd edition)
ISBN: 978-1-55581-236-2