The Wolf Conservation Association

26november2008
Bron: The Wolf Conservation Association
In België, in de buurt van Luik, is The Wolf Conservation Association te vinden. Voorheen was dit ook wel bekend als het Wolven Opvang- en Studiecentrum. Zoals de naam het al zegt worden hier wolven opgevangen en wordt hier studie verricht naar diverse onderwerpen die met wolven te maken hebben.
Wolven die niet meer terecht kunnen bij particulieren of in dierentuinen worden hier opgevangen. De wolven kunnen in dit centrum in semi-natuurlijke omstandigheden leven. De dieren zijn in dit centrum ook ambassadeurs voor hun soort. Het centrum laat zien dat wolven zeer sociale dieren zijn die geen gevaar vormen voor de mens. Dit is belangrijk omdat de wolf op steeds meer plekken in Europa terrein aan het winnen is en omdat van oudsher de wolf een slechte naam heeft. Sprookjes als Roodkapje zijn daar mede debet aan. In de nabije toekomst komt de wolf ook terug in Nederland en België en The Wolf Conservation Association probeert mensen daarop voor te bereiden.
In dit centrum wordt ook onderzoek gedaan naar het gedrag van wolven en honden, onder andere naar de overeenkomsten en verschillen tussen deze verwante dieren.

Op het moment huisvest het centrum 12 wolven. Dit zijn 2 Noord- Amerikaanse wolven, 3 Europese wolven, 1 wolfhybride en 6 Arctische wolven.
De wolven kunnen ook bezocht worden. Uniek hieraan is dat bezoekers niet achter een hek blijven maar onder begeleiding ook binnen de omheining bij de wolven komen. Dit kan bij de wolven Lucke en Tala en bij de zes Arctische wolven.
Bezoek aan het centrum kan dus alleen op afspraak.
Ook scholen kunnen (op afspraak) een bezoek aan het centrum brengen.

Naast bezoek op afspraak zijn er twee maal per jaar open deur dagen. Dan is The Wolf Conservation Association door iedereen te bezoeken. Deze dagen zijn met Pinksteren en in september (variabele datum).
Voor meer info verwijzen wij u naar de site!